Forum Airguns.pl

Forum Airguns.pl

Airguns.pl :: Ferajna :: Bies :: Czat :: Liga Airguns :: Cekaus

Obecny czas: 2010-09-09, 04:37

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Jak dzis wyglada poparcie strzelectwa przez PiS i PO
PostWysłany: 2007-10-07, 15:54 

Miejscowość: IV Polska[już nie :)) ]
Kolega Mmajstruk fajnie wszystko opisał i swietnie ze ktos sie zajol tym tematem. Ja ze swej strony starałem sie wyjasnic jak wyglada oficjalne stanowisko 2 wielkich partii politycznych a co wyniknelo zobaczcie w moich postach : http://www.blackpowder.pl/viewtopic.php?p=6856#6856 posty Rognara

Cytuj:
Dzis caly dzien poswiecilem na telefony do PiS ,chciałem sie dowiedziec jakie jest oficjalne stanowisko PiS w sprawie broni i obecnej ustawy oraz ewentualnych zamierzen PiS-u w tej sprawie.Wykonałem ponad 30-ci tel na numery stacjonarne jak i kom. Dowiedziałem sie ze.... nic sie nie dowiedzialem !!! Bardzo szorsto potraktowano mnie w Biurze Prasowym, posłowie jak i pracownicy PiS-u twierdzili ze pojecia nie maja o tej sprawie i jednoczesnie nie potrafili mnie skontaktowac z nikim kompetentnym.Dyrektor biura obwodu Kalisko-leszczynskiego powiedział mi ze jako osoba prywatna jest entuzjasta staroci i Historii wiec nas rozumie ale jako oficjel tez mi nie umial pomoc. Totalna anarchia i brak kompetencji ??????

PO- tam juz po drugim telefonie gosc z ktorym rozmawialem powiedzial bym juz nigdzie nie dzwonil i nie robil sobie kosztow !!! wziol adres mojej poczty i stwierdzil ze postara sie skontaktowac z odpowiedzialnymi za te sprawy kolegami i dostane odpowiedz na poczte ze zgoda na publikacje, jesli sie to nie uda to zadzwoni do mnie lub przysle maila i wtedy bede mogl dzialac dalej sam. Teraz pozostalo czekac.

Dwie partie dwa obrazy.
A swoja droga PiS dosc dziwnie zacheca do udziału w wyborach , w spotach sami uczciwi fachowcy a w realnym swiecie-jak opisalem, pare innych spraw o ktore pytalem załatwiono tak samo. Wychodzi na to ze oni znaja tylko slogany ale jesci chodzi o szczegoly to juz zlewka. Mam nie pytac tylko szorowac na wybory i glosowac na PiS ????????????

Teraz bede sie staral spotkac jeszcze z paroma poslami osobiscie przy okazji ich wizyt w ,,zbieznym czasie i miejscu" zobaczymy jak to wyjdzie.

Cytuj:
Dalszy ciag mego poprzedniego postu
Jak wygladaly moje rozmowy z przedstawicielami PiS opisałem poprzednio. Nikt nic nie wie i żadnej dobrej woli by pomagac w kontakcie z kompetentnymi osobami ( może takich nie maja??? Zszokowany ), mimo ze podczas rozmow podkreslałem iz te pytania zywo interesuja calosc społecznosci CP odnioslem wrazenie ze ich to nie interesowalo,- mamy sluchac co do nas mowia spoty w TV a potem maszerowac do urn i glosowac na PiS Zmieszany Maksymalne olanie potencjalnych wyborcow, wpienilo mnie to na maxa, tym bardziej ze w ten sposob olali nas wszystkich ,przez pewien czas bylem sympatykiem PiS -przechodzi mi Język

Pisałem tez jak bylo z PO.
Jeszcze w piatek dostalem maila od pana Jacka Ważnego z biura prasowego PO z Namiarami na na posła PO, przewodniczącego sejmowej komisji administracji i spraw wewnetrznych pana Grzegorza Dolniaka .Rozmowa odbyla sie wczoraj i postaram sie w miare skladnie ja tu strescic. Jednoczesnie to co mowil pan posel Dolnial jest oficjalnym stanowiskiem PO w sprawie obecnej ustawy oraz dostepnosci do broni czarnoprochowej i wiatrowek.
PO jest stanowczo przeciwna ograniczaniu dostepu do broni czarnoprochowej ,wszelkie działania majace na celu ogniczenie w jakikolwiek sposob dostepu do tej broni są bezzasadne i PO stanowczo sie temu sprzeciwi.Traktowanie broni CP na rowni z bronia wspołczesną jest nonsensem gdyz dzis moze ona sluzyc jedynie celom rekreacyjnym,sportowym lub kolekcjonerskim. Pan poseł Dolniak stwierdzil ze wielokrotnie uczestniczyl w imprezach organizowanych przez Bractwo Kurkowe z Bytomia (pochodzi z Bedzina) i miał okazje strzelac rowniez z broni CP a widzac przygotowanie, oprawe i postepowanie strzelcow z bronia stwierdzil ze w zachowaniu zasad bezpieczenstwa wilu strzelow broni wspolczesnej moglo by brac z nas przyklad. Pan Dolniak powiedzial ze strzelectwo CP propaguje Historie i to w szerokim tego slowa znaczeniu bo dotyczaca nie tylko naszego kraju ale i innych , dzialania Bractw Kurkowych , Grup Odtworzeniowych oraz ludzi zgrupowanych w małych stowazyszeniach jak rowniez osob dzialajacych prywatnie propaguja ciekawe podejscie do zagadnien Historycznych, dawnego rusznikarstwa oraz waznych momentow histori Polski i innych panstw ,jest to sposob na zaciekawienie tymi zagadnieniami mlodziezy ale i spoleczenstwa.Pokazujemy ze mozna miec interesujace hobby i dzielic sie nim z innymi. PO będzie wiec stanowczo przeciwdziałac ewentualnym probom ograniczen czy sankcjonowania dostepu do broni CP a jak przyznał pan poseł Dolniak jego osobiste zaangazowanie jak i wielu kolegow z PO w tym zakresie powinno skutecznie wspomagac strzelajacych z broni czarnoprochowej. Jednoczesnie podkreslil ze dzialania majace na celu utrudnienie dostepu do CP moga odebrac sens istnienia wielu Bractwom Kurkowym w szczegolnosci ludziom zajmujacym sie odtworzeniami bitew, oddzialow czy dawnego uzbrojenia, dzis w naszym kraju znajduje się wiele wspolczesnej nielegalnej broni-powiedzial- i to ta bronia trzeba sie zajac ! Jest bronią tanszą i wykozystywana do celow przestepczych wiec to powino byc priorytetem .Strzelectwo CP oprocz wymienionych wartosci daje tez wypoczynek i zabawe oderwanie sie na chwile od problemow i to tez jest powodem by obywatele mogli z niej kozystac.
To samo dotyczy broni pneumatycznej a dalsze zmniejszanie limitu bylo by juz smieszne , gdy stwierdziłem ze wbrew obawom Policji i MSWiA z pneumatykiem czy CP nie bylo napadu na bank przyjol to bardzo wesolo .

Warto wiec wiedziec kto nas popiera a kto ma nas w d....... , PiS widac nie chce glosno przyznac ze odpowiada im model PRL czyli społeczenstwo bez broni (i to jakiejkolwiek) . PO natomiast nadal jest naszym sojusznikiem , wobec braku wyboru na kogo glosowac -może to byc powodem by głosowac na PO.

Nie jestem dziennikarzem wiec wybaczcie sposob opisania rozmowy Szczęśliwy
Mirek Skrzypczak

Ostatnio edytowany przez R0GNAR, 2007-10-16, 08:40, edytowano w sumie 1 raz

Temat postu:
PostWysłany: 2007-10-08, 06:59 
Ferajna
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Prawdę mówiąc stanowisko PIS jakoś mnie nie zaskoczyło. :-P

Temat postu:
PostWysłany: 2007-10-08, 08:58 
Awatar użytkownika

Miejscowość: Błonie
Mnie zaskakuje stanowisko niejakiego Cpt. Nemo - pyta, co platfusy zrobiły przez ostatnie dwa lata w sprawie strzelectwa, jakby nie wiedział, że żadna ich propozycja nie opuściła nawet szuflady marszałków pisowskich...

Temat postu:
PostWysłany: 2007-10-09, 18:44 
Ojciec Założyciel
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jabłonna
A mnie stanowisko Cpt. Nemo nie dziwi.
Znam go akurat dość dobrze - g..no robi, najwięcej krzyczy. Tak na zasadzie "weźmy się k...a i dlaczego k..a nic nie robicie." A za paradowanie po pijaku z bronią ma u mnie potężną kreskę.

Temat postu:
PostWysłany: 2007-10-16, 08:52 
Ojciec Założyciel
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jabłonna
No, to teraz się tematem zajmie RMF... ;)

Temat postu:
PostWysłany: 2007-10-16, 11:12 
Ferajna

Miejscowość: Lublin
Znaczy: Tomacik, bierz go!!!? :mrgreen:
Tomek, sorry, ale nie mogłem się powstrzymać. Zresztą tekst nie jest mój- bodaj Kałużyński
"użył" w ten sposób Passenta w zamierzchłych czasach...

Temat postu:
PostWysłany: 2007-10-16, 11:40 
Normalny Inaczej
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
No to będzie jechanka :-)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników